Actueel

Vicrea naar PinkRoccade

06-06-2016. Vicrea, leverancier van BAG en GEO software, is overgenomen door TSS, waar het voortaan wordt aangestuurd door dezelfde general manager Han Knooren die ook de PinkRoccade Local Government business units aanstuurt.

 

Vicrea is de voortzetting van het voormalige Bowhouse dat in de jaren ’90 nog deel uitmaakte van de PinkRoccade organisatie en onder leiding van Gerard Hagen werd verzelfstandigd. Enkele jaren geleden werden de aandelen overgenomen door investeringsfonds Synergia dat die aandelen nu heeft verkocht aan TSS, de Nederlandse dochter van het Canadese Constellation Software. Vicrea is er rond 2010 in slechts enkele jaren in geslaagd om zowel Centric als PinkRoccade te verslaan in de nieuwe markt voor BAG software (Basisregistratie Adressen en Gebouwen).

 

Binnen TSS blijft Vicrea tot op zekere hoogte zelfstandig functioneren onder leiding van Kees Radstaak die aanblijft als directeur en (net als de business unit directeuren van PinkRoccade Local Governemt) gaat rapporteren aan Knooren.

 

Commentaar ITEM-C:

De overname lijkt sterk op de overname van Planconsult enkele jaren geleden. Het is de vraag of de eigen BAG software van PinkRoccade ook snel en gratis wordt vervangen door de Vicrea software en of de bekostiging van de overname wederom een tariefstijging over de volle breedte van het applicatie portfolio van PinkRoccade tot gevolg heeft voor alle gemeenten.

 

Helemaal vergelijkbaar is het niet omdat de BAG applicatie van PinkRoccade deels bestaat uit software van PinkRoccade en deels uit software van Nedgraphics. De vraag is hoe Nedgraphics hierop gaat reageren. Verder werd destijds bij Planconsult de voormalige directie van Planconsult ook verantwoordelijk voor de sociale zaken software en diensten van Pinkroccade (samenlevingszaken). Hier is dat niet het geval waardoor (voorlopig) de business unit vastgoed van PinkRoccade onder leiding van Michiel Uijting te maken krijgt met enige interne concurrentie van de collega business unit Vicrea o.l.v. Kees Radstaak. Wij zijn benieuwd hoe zich dat ontwikkelt en wat de gevolgen zijn voor klanten.

 

Wel vergelijkbaar is dat PinkRoccade er wederom in is geslaagd om het toch al kleine aantal leveranciers van gemeentelijke backoffice software nog verder terug te dringen. Daarover kunt u meer lezen in “de Gijzeling” van de hand van Harrie Gooskens dat bij Telengy is verschenen.Terug naar de vorige pagina
FacebookTwitterLinkedInOverige berichten

Actueel

Itris naar TSS
05-10-2016. Enkele maanden na de overname van NCCW heeft Total Spec... lees meer

Vicrea naar PinkRoccade
06-06-2016. Vicrea, leverancier van BAG en GEO software, is overgen... lees meer

Omzet Centric in 2016 gedaald, winst ...
06-06-2016. Het informaticabedrijf Centric van aandeelhouder Sander... lees meer

Contactgegevens

ITEM-C
Wommelgemhof 11
4826 GV Breda
076 - 542 522 3
06 - 83 177 041
TwitterLinkedIn