Actueel

Procura naar Conxillium Groep

pharox19-10-2015. Het blijft onrustig in de markt voor gemeentelijke bedrijfssoftware leveranciers. Terwijl vorige week Green Valley werd overgenomen door Roxit bleek er in stilte ook een andere overname te zijn geëffectueerd. Want Procura is eind september overgenomen door Conxillium Groep waaronder ook Pharox-IT, Pharox Assurance en Beheervisie vallen.

 

Procura is al sinds 1972 een bekende voor de gemeenten. Aanvankelijk alleen als specialist voor formulieren voor bijvoorbeeld verkiezingen. Later ook als leverancier van een GBA systeem. Onder de bezielende leiding van Gert Hof werd Procura uitgebouwd tot een partij met een voor gemeenten breed portfolio. JCC software (roostering, planning, betalingen en klantenservice) maakt al geruime tijd deel uit van Procura. procuraGeoTax en Urbidata werden vorig jaar overgenomen waardoor Procura ook op het gebied van de WOZ en de BAG een woordje meespreekt. In de GBA markt is Procura (10 gemeenten) al jaren de uitdager van de marktleiders Centric (226 gemeenten) en PinkRoccade (160 gemeenten).

 

Nu komt Procura terecht in de Conxillium Groep waar het een zusterbedrijf wordt van:

  • Pharox-IT dat de technische ICT infrastructuur beheert,
  • Pharox Assurance dat een breed software assortiment heeft voor kwaliteitsbeheersing in de petrochemische industrie en
  • Beheervisie dat software levert voor help desk doeleinden en steeds meer gemeenten tot haar klantenkring rekent.

 

Ongeveer gelijktijdig met al dit overnamenieuws werd afgelopen zaterdag in NRC gepubliceerd over de machtspositie van PinkRoccade en Centric waarna op zondagavond tijdens Studie Sport Reporter Radio een uur lang inging op de grote onvrede en frustraties bij gemeenten over vooral PinkRoccade en in iets mindere mate Centric.

 

Commentaar ITEM-C:

Begrijpelijk dat Conxillium Groep probeert haar marktpositie bij gemeenten te versterken met deze overname. Maar Conxillium Groep is daarmee nog geen volwaardige tegenhanger (Derde Weg) in de concurrentie met PinkRoccade en Centric. Als ook die andere overname (Green Valley door Roxit) onder de vleugels van Conxillium Groep had kunnen plaatsvinden was er een veel krachtiger tegenhanger ontstaan.  Misschien moeten Main Capital en Conxillium Groep maar eens gaan praten over naadloze samenwerking die laat zien dat dit mogelijk is zonder samen één bedrijf te vormen.

Terug naar de vorige pagina
FacebookTwitterLinkedIn



Overige berichten

Actueel

Itris naar TSS
05-10-2016. Enkele maanden na de overname van NCCW heeft Total Spec... lees meer

Vicrea naar PinkRoccade
06-06-2016. Vicrea, leverancier van BAG en GEO software, is overgen... lees meer

Omzet Centric in 2016 gedaald, winst ...
06-06-2016. Het informaticabedrijf Centric van aandeelhouder Sander... lees meer

Contactgegevens

ITEM-C
Wommelgemhof 11
4826 GV Breda
076 - 542 522 3
06 - 83 177 041




TwitterLinkedIn