Actueel

Roxit en Green Valley samen via Main Capital

gv07-10.2015. Per heden hebben Roxit en Green Valley besloten om de krachten te bundelen. Main Capital faciliteert de bundeling. Door samen te gaan kan de nieuwe groep haar klanten in de toekomst nog beter bedienen. Daarbij zullen Roxit en Green Valley in grote mate zelfstandig blijven met ieder een eigen focus op afzonderlijke producten.

 

RoxitMain Capital is sinds afgelopen zomer aandeelhouder van Roxit dat een sterke positie heeft bij gemeenten en Regionale Uitvoeringsdiensten (milieu en andere vergunningen). Green Valley heeft een sterke positie als CMS leverancier (gemeentelijke websites) en sinds de “overname” van het zaaksysteem van de Triple-c software van CGI -voorheen Logica- ook een goede positie bij de GovUnited gemeenten.

 

 

Commentaar ITEM-C:

Het staat niet met zoveel woorden in het persbericht maar als je het goed leest wordt duidelijk dat Main Capital aan Roxit de mogelijkheid heeft geboden om de aandelen Green Valley over te nemen (met geld van Main dus). Roxit zelf is pas enkele maanden geleden overgenomen door Main Capital. Wij concluderen hieruit dat Main Capital via overnames een stevig softwarebedrijf voor de lokale overheid wil ontwikkelen (waarbij nog wel meer overnames zullen volgen) en niet een conglomeraat van kleinere bedrijven.

 

Maar het persbericht maakt ook duidelijk dat Green Valley haar eigen marktpositionering als KCC/zaak specialist moet blijven houden naast het in vergunningen gespecialiseerde Roxit. Het is waarschijnlijk niet de bedoeling dat Green Valley “opgaat” in Roxit zoals dat eerder met het veel kleinere Differs wel het geval was.

 

Twee gerichte overnames in korte tijd maakt duidelijk dat Main Capital ambities heeft. Wij zijn benieuwd hoe snel Main Capital via dergelijke overnames een bedrijf weet te ontwikkelen dat klaar is voor de concurrentie met Centric en PinkRoccade.  Terug naar de vorige pagina
FacebookTwitterLinkedInOverige berichten

Actueel

Itris naar TSS
05-10-2016. Enkele maanden na de overname van NCCW heeft Total Spec... lees meer

Vicrea naar PinkRoccade
06-06-2016. Vicrea, leverancier van BAG en GEO software, is overgen... lees meer

Omzet Centric in 2016 gedaald, winst ...
06-06-2016. Het informaticabedrijf Centric van aandeelhouder Sander... lees meer

Contactgegevens

ITEM-C
Wommelgemhof 11
4826 GV Breda
076 - 542 522 3
06 - 83 177 041
TwitterLinkedIn